3 trucuri pentru a-i convinge pe copii să mănânce legume
În unele familii, momentul prânzului vine cu multă îndărătnicie în ceea ce privește legumele, indiferent de câte feluri gustoase așezi pe masă. Explicațiile sunt proporționale cu fantezia în expansiune a copilului: „eu nu știu ce e asta”, „mie nu-mi place” (înainte să fi gustat), „eu vreau cartofi prăjiți” (în fiecare zi). Dar unde nu funcționează argumentele, încercăm mici trucuri. Din partea noastră, ai toată susținerea: îți punem la dispoziție produse variate, cu care poți să ispitești juniorii să-i determini să mănânce legume.
Îți place cum arată? Gustul va fi și mai și.
De multe ori, copiii (și nu numai) resping mâncarea pentru că nu le place cum arată. De aceea, noi îți propunem feluri gătite atent, nici prea mult, nici prea puțin, în care legumele își păstrează forma și textura. Ca să te convingi, ai putea să comanzi supa de pui cu găluște, în care legumele frumoase complimentează perfect bulgărașii de griș și ou, precum și carnea aspectuoasă și delicioasă. O altă idee ar fi să acorzi atenției deosebită aranjării mesei: spre exemplu, ai putea să alegi câteva Aperitive, cum ar fi zacusca de casă, salata de vinete, salata boeuf, alături de pate de casă, și să creezi câteva tartine frumos ornate. Suntem siguri că astfel, legumele le vor face cu ochiul celui mic, care va ajunge să le îndrăgească.
Legumele își schimbă forma, dar aroma ba.
„Eu nu mănânc legumele din ciorbă.” Sună cunoscut? Ei bine, hocus-pocus, facem o magie: supele cremă, în care legumele sunt, dar în același timp nu sunt, pentru că au fost pasate. Avem mai multe propuneri pentru mofturoșii casei și cei care vor să le facă pe plac: supa cremă de linte, supa cremă de legume, care conțin o mulțime de legume gustoase, pline de gust și nutrienți. Textura catifelată va fi o încântare atât pentru cei mici, cât și pentru cei mari, iar aroma bogată va mulțumi toți pretențioșii.
Creează compania perfectă.
În cazul în care copilul tău (de orice vârstă) are un aliment preferat, ai putea să pui alături în farfurie și un preparat de legume, care să-l complimenteze perfect. Spre exemplu, legumele sunt numai bune să stea lângă cărniță (spre exemplu, lângă șnițele de curcan sau copănele la cuptor) sau lângă brânză.
Imaginația și perseverența părinților, susținute de meniul divers pe care vi-l oferim, vor învinge în cele din urmă reticența celor mici. Iar rezultatele tenacității se vor vedea în timp: este datoria noastră, a părinților, să-i învățăm pe cei mici să adopte un stil de viață sănătos, cu mâncăruri variate, pregătite corect, care să conțină legume sănătoase și diverse.