Dintre toate lucrurile bune despre care credem ca ar trebui sa dureze mai mult, gastronomia se regaseste detasat printre primele locuri. Fie ca vorbim de alimente proaspete sau mancare gatita, cine nu-si doreste sa le savureze pana la ultima bucatica si sa evite pe cat posibil alterarea lor? Si probabil ca nimeni n-ar vrea sa ajunga in punctul in care trebuie sa renunte la ele, desi fenomenul inregistreaza cifre uriase la nivel global. Un studiu citat de New York Times arata ca anual, in toata lumea, sunt aruncate peste 1,3 miliarde de tone de mancare. Insa e atat de simplu sa nu ajungi acolo!
Aproape totul tine de modalitatea de pastrare si depozitare a alimentelor si mancarurilor gatite. Daca pentru unele e recomandat sa fie pastrate in frigider, in cazul altora se indica depozitarea lor in spatii inchise si racoroase, evitand pe cat posibil frigiderul.
Lucrurile se schimba in cazul mancarurilor gatite, care in mod clar, pentru majoritatea dintre ele, sfatul este sa le gasesti loc in frigiderul corect optimizat. Iar ca sa intelegi la ce ne referim, iti spunem cum ar trebui sa faci cu mancarea pe care o comanzi de la Oala Cu Bunatati, ca sa fii sigur ca te bucuri de ea pana la final!
Dupa ce faci comanda pe www.OalaCuBunatati.ro, gatim special pentru tine bunatatile dorite, in ziua livrarii, doar din ingrediente proaspete. Dupa care livratorii nostri pleaca spre tine si iti aduc mancarea in galetuse sau recipiente speciale, transportate in temperatura controlata, cald sau rece, dupa caz.
Primul lucru pe care trebuie sa-l faci dupa ce primesti bunatatile? Deschide capacele si desprinde foliile care le acopera, pentru a te asigura ca se racesc treptat si natural. Apoi lasa-le la temperatura camerei pana sunt gata de bagat la frigider, in care e bine sa le pozitionezi in partea de jos.
Regleaza temperatura frigiderului la 4 grade Celsius, ca sa reduci rata de inmultire si de raspandire a bacteriilor. Astfel, te bucuri mai mult de mancarea ta preferata.
Stim cum e sa fii pofticios, dar nu e indicat sa umpli frigiderul pana la refuz. Cu cat e mai plin, cu atat va raci mai putin, ceea ce crește riscul de alterare a bunatatilor tale.
Ai auzit de „First in, First out”? Potrivit acestei reguli, e indicat sa asezi alimentele mai vechi in fata celor proaspete. Asa ai acces la produsele cumparate de mai mult timp, inainte ca ele sa se strice.
Daca ai desfacut o conserva, un borcan sau un recipient, nu uita sa le inchizi sau sa le pui capace atunci cand le depozitezi in frigider. Astfel, previi aparitia mucegaiului si a bacteriilor, care pot contamina si celelalte alimente.
Si inca un sfat, curata frigiderul in mod regulat. Otetul nu este doar o solutie de curatare, ci si un dezodorizant natural.
Gata, acestea sunt sfaturile noastre despre cum sa depozitezi corect alimentele, ca sa te bucuri mai mult de ele si sa reduci risipa de mancare. Ultimul pas? Sa savurezi cu cei dragi bunatatile comandate, pana la ultima bucatica, la mese in familie de tinut minte!